Music Express Special 2011

wonderful christmas zenei CD válogatás csokival

Wonderful Christmas

Az aztékok már jóval az amerikai hódítók előtt is ismerték a csokoládét.

1519-ben, amikor Cortés Mexikóba érkezett, csokoládé itallal kínálták meg a helyiek. A fűszeres ital alapanyagai kakaó, víz, fahéj, ánizs, chili és kukoricaliszt volt. Az 1500-as években Spanyolországnak kakaó behozatali monopóliuma volt. Az ital receptjét titkosan kezelték, cukorral, fahéjjal, szerecsendióval illetve vaníliával ízesítve fogyasztották. Ausztriai Anna, XIII. Lajos francia király feleségeként hozta át a csokoládét Spanyolországból Franciaországba. 1569-ben V. Pius Pápa a chocolatl-t olyan kellemetlennek találta, hogy az ital fogyasztását nem tekintette a böjt megszegésének.

A forró csokoládét az 1600-as években kezdték inni Európában, II. Károly uralkodása idején (1660–85) vált divatos itallá Angliában, az első csokoládét is kínáló londoni vendéglő, a Chocolate House,1657-ben nyílt meg. 1687-ben a Francia Akadémia tudományos alapon meghatározta az optimális csokoládéreceptet. Az első angol csokoládégyár Bristolban épült, 1728-ban. A szilárd csokoládét 1842-ben kezdte árulni Fry csokoládégyár, mely később a ma is létező Cadbury cégbe olvadt.

...Ez a finomság ihletett minket az új karácsonyi kiadványunk összeállításakor; a választásunk a Szamos Marcipán desszerjére esett, mely Sebestyén Márta karácsonyi lemezéhez párosul.

Nagyobb kép megtekintéséhez, kérjük kattintson a kis képre:

A kiadvány címe: Wonderful Christmas - Csodálatos Karácsony

Kiemelt egyedi Karácsonyi ajándékok, Karácsonyi ajándékötletek.