Music Express Special 2011

Hungarian Fantasy

Liszt Ferenc a 19. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze. Művei a világ minden részén elmaradhatatlan elemei a koncertprogramoknak.

Liszt évtizedekig, 1839-től 1885-ig dolgozott Magyar Rapszódiák című zongoraciklusán, amelyben szándéka szerint magyar népzenét dolgozott volna fel, de a valódi magyar népdalkincs akkoriban még nem volt ismert. Ezért valójában a magyar cigányok által játszott zenéket és verbunkosok dallamait használta fel darabjaihoz. A sorozat tizenöt, különböző időben született darabból állt, és maga az összeállítás is több fejlődési fokozaton ment keresztül.

A  kiadvány zenei CD lemezén Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának alkalmából Liszt Ferenc  Magyar Rapszódia „Pest Carnival” a 6. Magyar Rapszódia és a Rákóczi induló hallható a Magyar Állami Hangversenyzenekar és a Szeged szimfónikus zenekar előadásában, míg kiegészítőként hungarikumaink közül egy fejedelmi italt, Rákóczi Imperial Szilvapálinkát választottunk a díszdobozba. A kiadvány könnyedén szállítható,  a repülőgép utasterére is felvihető.

Nagyobb kép megtekintéséhez, kérjük kattintson a kis képre:

A kiadvány címe: Hungarian Fantasy

Üzleti ajándékozás Magyarországon.